Hommikusöögi retseptid

Krevetikastmega kohafilrr 

Toidutare, 14. aprill 2009, 13:01
Tomati-krevetikastmega üleküpsetatud kohafilee.

Kogus: ühele

Koostisosad
600 g kohafileed
200 g koorimata krevette
300 g kooritud krevette
1 apteegitillimugul (fenkol)
kalapuljongipulbrit
50 g musti kivideta oliive
800 g purustatud konservtomateid
100 g valget veini (peaks vist olema 100 ml)
värsket basiilikut
Eesti juustu
küüslauku
musta pipart
pisut õli
kastme paksendamiseks:
maisitärklist

Valmistamine
ValmistusviisMaitsesta kohafileed soola ja pipraga. Aseta fileed ahjuvormi põhjale üksteise kõrvale ja jäta maitsestuma. Potis või kõrgema servaga pannil prae pisut väheses õlis koorimata krevette. Lisa sinna ka viilutatud apteegitill ja purustatud küüslauk ning pruunista veel pisut. Seejärel vala juurde vein ja tomatikonserv. Kui kasutad toorest basiilikut, võid lehed varte küljest ära noppida ja kõrvale panna ning varred potti lisada. Hauta korralikult, et krevettidest maitset välja keeta. Vajadusel võib lisada vett, kui segu liiga paksuks keeb. Kui kaste on piisavalt maitsestunud, kurna see ja tõsta tulele tagasi. Liiga vedelat kastet paksenda maisitärklisega. Haki eelnevalt kõrvale pandud basiilikulehed ja mustad oliivid ning lisa need kastmele. Samuti ka kooritud krevetid. Maitsestamiseks võid soola asemel lisada pisut kalapuljongit ja loomulikult ka musta pipart. Nüüd vala kaste kalafileedele ja raputa peale pisut riivitud juustu. Küpseta ahjus, kuni kala on valmis.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidPehme ja krõbe pikk sai.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee