Küpsetised

Kohupiima-vaarikakook 

Toidutare, 3. veebruar 2009, 09:24
Kohupiima-vaarikakookFoto: Jaan Heinmaa
Suur rikkaliku kohupiimatäidisega plaadikook, millest jätkub ka suuremale seltskonnale. Parima tulemuse saad, kui kasutada rammusamat kohupiimapastat. Vaarikad võivad olla kas värsked või külmutatud. Sobivad ka kirsid, siiski saab paljude arvates parima tulemuse just vaarikatega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Küpsetusaeg 30 minutit + taina valmistamine

Koostisosad
TAINAS
5 dl Jahu
1 dl Suhkur
0.5 tl Sool
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl Kookoshelbed
225 g Või
TÄIDIS
1 kg Kohupiim
250 g Hapukoor
4 tk Muna
2.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
400 g Vaarikad

Valmistamine
Sega omavahel jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kookoshelbed. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks tainaks. Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Pudista 3/4 tainast ahjupanni põhjale.Vala peale kohupiimamass. Kata vaarikatega. Pudista peale ülejäänud puru. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks. Kogustest valmib 20 tk