Lõunasöögi retseptid

Hakkliharisotto 

Toidutare, 20. aprill 2009, 08:57
Riisiroog hakkliha ja aedviljadega. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 sibul
2 sl õli
2 dl sõmerat riisi
4-5 dl vett
1 lihapuljongikuubik
1 väike porgand
2 dl tükeldatud aedube
1/2-1 paprika
300 g hakkliha
1/2 tl aroomisoola
1 ml valget pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 ml karrit
peale peterselli

Valmistamine
ValmistusviisKoori ja haki sibul. Kuumuta rasv paksupõhjalises potis. Pane potti riis ja kooritud ning hakitud sibul ja sega, kuni riis muutub klaasjaks. Jälgi, et riis ei pruunistuks. Lisa vesi ja lihapuljongikuubik ning kooritud ja tükeldatud porgand ja oad. Eemalda paprika vars ning seemned, tükelda paprika ja lisa tükid risottole. Keeda toitu aeglaselt kaane all. Rösti pannil hakkliha, maitsesta ning lisa risottole. Keeda, kuni riis ja aedvili on pehmed. Puista valmis risottole rohkesti hakitud peterselli.