Linnuliha retseptid
7. jaanuar 2008, 20:26

Jambalaya

Jambalaya on roog, mida saab varieerida, lisades endale meelepäraseid aineid. Eriti suvel ja sügisel teevad mitmesugused aedviljad selle värvikaks ja maitsvaks.

Kogus: ühele

Koostisosad
2-3 broileri koiva-kintsutükki (500-700 g)
1 sibul
1 paprika
1 küüslauguküüs
2 sl õli või margariini
2 dl riisi
1/2 tl karrit või kurkumit
1-2 ml Cayenne´i pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
5 dl vett
1 aedvilja- või lihapuljongikuubik
100 g tugevamaitselist vorsti
2-3 dl kooritud krevette
2-3 dl maisiteri (meie oludes ilmselt maisikonservi)
2 dl herneid (värskeid või konserveeritud)
mõned mustad oliivid

Valmistamine
ValmistusviisMaitsesta broilerikoivad korralikult ja küpseta neid praekotis 225 kraadise kuumusega ahjus umbes 30 minutit. Koori sibul ja lõika õhukesteks rõngasteks. Eemalda paprikaseemned ja lõika paprika tükkideks. Koori ja peenesta küüslauguküüs. Kuumuta suures pajas või potis rasvaine ja lase selles keema riis ning sibularõngad. Lisa paprikatükid, küüslauk ja maitseained. Sega neid veel mõni minut. Lisa potti vesi ja puljongikuubik ning keeda rooga tasasel tulel umbes 15 minutit. Sega valmis riisihautise hulka tükeldatud broiler, vorstitükid, krevetid, maisiterad ja herned. Kaunista oliividega. Vürtsikama roa saab, kui selles hautada 4-6 rohelist teravamaitselist paprikat. Jambalaija on roog, mida saab varieerida, lisades endale meelepäraseid aineid. Eriti suvel ja sügisel teevad mitmesugused aedviljad selle värvikaks ja maitsvaks.