Lõunasöögi retseptid

VAHEMERE SALAT 

Toidutare, 12. märts 2007, 11:50
Vahemere hõnguline salat rannakarpidest või tuunikalast, shampinjonidest, oliividest, hernestest ja kurgist õlikastmes. Valmistamisaeg u 10 minutit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
10

Koostisosad
100 g rannakarpide vesihoidist või tuunikala
100 g konserveeritud shampinjone
100 g värsket kurki
1 marineeritud kurk
5-10 oliivi
1-2 dl porrutükke
1-2 dl herneid
KASTE:
3 sl sidrunimahla
4 sl õli
2 ml soola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1 ml valget pipart
2-3 sl hakitud värsket tilli
1 väike küüslauguküüs
KAUNISTUSEKS:
sidrunilõike
tillioksi

Valmistamine
ValmistusviisNõruta rannakarpidelt vesi, lõika shampinjonid viiludeks ja kurgid ribadeks. Poolita oliivid ning lõika puhastatud porru õhukesteks tükkideks. Sega sidrunimahl, õli, sool, valge pipar, hakitud till ja peenestatud küüslauguküüs, loksutades neid väikeses kaanega purgis. Lao salati ained kihiti serveerimiskaussi ja nõruta kaste peale. Sega ettevaatlikult salatinäpitsatega tõstes. Kaunista salat sidrunilõikude ja tilliga. Paku salatit hästi külmalt. Serveeri salatit koos batooniga väikese õhtusöögi pearoana.ServeerimisviisServeeri hästi külmalt.LisandidBatoon.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee