Lõunasöögi retseptid

JUUSTU-SELLERISALAT 

Toidutare, 26. september 2009, 16:31
Juursellerisalat Edami juustu ja viinamarjadega koore-majoneesikastmes. Serveeri kas eelroana või rootsi laual. Salat sobib ka grillitud või küpsetatud kala, kana või liha juurde. Valmistamisaeg u 20 minutit. Paar tundi peab salat külmas maitsestuma.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
20

Koostisosad
200 g juursellerit
100 g Edami juustu
2 õuna
100 g viinamarju
KASTE:
1 dl vahukoort
1-2 dl majoneesi
1 ml harakputke (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
2 ml soola
1 ml ürdisoola
1/2 tl harakputke
KAUNISTUSEKS:
väikseid salatilehti
redist

Valmistamine
ValmistusviisKoori seller ja lõika peenikesteks ribadeks. Keeda neid 7-8 minutit väheses vees kaane all ning nõruta kuivaks. Lõika juust ja kooritud õunad peenikesteks ribadeks. Pese viinamarjad hoolikalt, poolita need ja eemalda seemned. Vahusta koor suures kausis. Lisa majonees, maitseained ning tükeldatud salatiained. Maitse ja lase paar tundi külmas seista. Serveeri juustu-sellerisalatit eelroana või rootsi laual. Salat sobib ka grillitud või küpsetatud kala, kana või liha juurde.ServeerimisviisEnne serveerimist lase paar tundi külmas maitsestuda.LisandidKala, kana, liha.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee