Lõunasöögi retseptid
18. mai 2009, 08:32

Porgandi-läätsesupp

Kuldne porgandi-läätsesupp röstsaiaga. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1,25 l juurviljapuljongit
2 suurt sibulat
2-3 küüslauguküünt purustatuna
soovi korral 1 tl purustatud köömneid
6 suurt porgandit kuubikutena
2 sellerivart hakituna
2 klaasi vett
100 g läätsesid(ilusam supp tuleb punastest või pruunidest)
8 viilu röstsaia
1/3 klaasi parmesani, võib ka ilma v. muu kõva juust
2 küüslauguküünt purustatuna
2 spl peterselli hakituna
100 g hapukoort

Valmistamine
ValmistusviisKuumuta pool puljongist suures potis ning lisa sibul, küüslauk, köömned. Kui sibul on pehme, lisa porgand ja seller. 5 minuti pärast lisa ülejäänud puljong ja vesi. Keeda kuni porgand on pehme. Purusta saumiksriga püreeks, lisa läätsed ja keeda läätsede pehmenemiseni. Röstsaiale puista parmesani, peterselli ning küüslauku, lase kergeelt ahjust läbi, kuni juust on pisut sulanud. ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidServeeri suppi hapukoore ja röstsaiaga.