Kalatoitude retseptid

Krevetipirukas rannakarpidega 

Toidutare, 9. mai 2007, 08:29
Muretainapirukas krevettide, rannakarpide ja juustuga. 

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
125 g margariini või võid
2 1/2 dl nisujahu
1/2 dl vett
TÄIDIS
150 g kooritud krevette
100 g rannakarpide vesihoidist
3 dl riivitud Emmentali juustu
2 muna
2 dl kooresegust hapupiima (hapukoore ja keefiri segu, soomlaste kermaviili)
1 dl vahukoort
2 sl hakitud tilli
1 tl kuivatatud basiilikut või 5 värsket basiilikulehte
1/2 tl soola
1/2 tl sidrunipipart
veidike Cayenne´i pipart

Valmistamine
Sõmerda pehme rasvaine ja jahu sõrmede vahel või puukahvliga. Lisa vesi ning sega tainas ühtlaseks. Pane see pooleks tunniks külma. Suru tainas määritud pirukavormi põhjale ja külgedele. Puista põhjale krevetid, rannakarbid ja riivjuust. Klopi kausis kergelt munad, lisa kooresegune hapupiim, vahukoor, till, basiilik, sool, sidrunipipar ja Cayenne´i pipar. Vala segu vormi. Küpseta krevetipirukat ahju allosas 250 kraadi juures umbes 30 minutit. Serveeri koos värske salatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee