Kalatoitude retseptid

Vähipirukad ehk krevetitäidisega korvikesed 

Toidutare, 26. juuni 2009, 08:32
Väikesed vähilihapirukad viivad lausa keele alla. Selline mahlakas ja kerge soolane suutäis sobib nii kohvilauda kui ka suupisteks õhtusel istumisel. Neid võib ka varakult valmis teha ja enne laualeandmist ainult soojendada. 

Kogus: kaheksale

Koostisosad
8 muretainakorvikest
TÄIDIS:
250 g külmutatud krevette
2 purki (350 g) vähilihakonservi
1 dl valget kuiva veini
2 sl margariini
2 sl nisujahu
soola
valget pipart
3-4 dl rõõska koort
1-2 sl sherrit (herest)
hakitud peterselli
KAUNISTUSEKS:
mõned krevetid
peterselli

Valmistamine
Pane krevetid sulama ja vähiliha konserveerimisvedelikust nõrguma. Vedelik kasuta hiljem ära kastmes. Aja rasvaine potis keema, lisa jahu ja lase hetk keeda ning seejärel sega hulka ka vein, konservivedelik ja koor. Keeda umbes 10 minutit ning lisa maitseks sool, pipar ja šerri. Sega hautisse ka puhastatud krevetid ja tükeldatud vähiliha ning kuumuta, aga ära keeda, et vähilised sitkeks ei muutuks. Kui oled täidise varakult valmis teinud, siis enne serveerimist aja see koos muretainakorvikestega kiiresti kuumaks. Pane täidis korvikestesse ning kaunista pealt mõne kreveti ja petersellilehtedega. Serveeri kuumalt.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee