Kreeka köök
26. juuni 2009, 08:30

Kreeka kalapirukad spinati ja feta´ga

Kreekapärased lehttainapirukad spinati-vikerforelli-fetajuustutäidisega. 

Koostisosad
400 g lehttainast
TÄIDIS:
100 g külmutatud spinatit
200 g fetajuustu
100 g kergelt soolatud vikerforelli
musta pipart
MÄÄRIMISEKS
1 muna

Valmistamine
Pane spinat sõelale sulama. Rulli tainas umbes 1/2 cm paksuseks ning võta sellest 10 cm läbimõõduga ümmarguse vormiga 4 tükki ja 8 cm läbimõõduga ümmarguse vormiga samuti 4 tükki. Tõsta väiksemad tainakettad ahjuplaadile küpsetuspaberi peale ja määri nende servad munaga. Pigista sulanud spinatist eralduv vedelik ära ja jaota spinat ahjuplaadile pandud pirukapõhjadele. Murenda fetajuust sinna peale. Lõika kala õhukesteks viiludeks ja laota need juustukihile. Peale jahvata pipart. Sea suuremad tainakettad pirukatele katteks ja suru servad kahvliga kinni. Ülejäänud tainas kasuta pirukate peale kaunistuseks. Määri pirukad pealt munaga, aseta kaunistused peale ja määri ka need munaga. Küpseta pirukaid 225 kraadises ahjus 10-15 minutit. Serveeri salatiga õhtueineks või eelroaks. Serveeri koos salaiga kohe pärast valmistamist.