Lõunasöögi retseptid

Peedi-juustu püreesupp 

Toidutare, 8. september 2009, 13:55
Vürtsikas peedipüreesupp sulatatud juustuga.

Kogus: ühele

Koostisosad
4-5 peeti
8 dl vett
1 aedviljapuljongikuubik
2 suuremat kartulit
1 sibul
väike tükk juursellerit
75-100 g sulatatud juustu
1/2 tl sidrunipipart
1/2 tl soola
1/2 tl basiilikut
1 ml tüümiani (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
LISAKS:
hapukoort
murulauku
soolakurgi kuubikuid või
kergelt pruunistatud kukeseeni

Valmistamine
ValmistusviisKoori peedid, lõika need õhukesteks viiludeks ja pane kuuma aedviljapuljongi sisse keema. Koori kartulid, sibul ja seller. Lõika need tükkideks ja lisa natuke hiljem peetidele. Keeda aedviljad pehmeks. Püreesta need koos leemega ja pane tagasi potti. Lisa supile sulatatud juust väikeste tükkidena ja maitseained. Sega, kuni juust on sulanud ning supp hakkab keema. Paku supi juurde hapukoort ja hakitud murulauku või soolakurgi kuubikuid. Hakitud ning väheses rasvas pruunistatud kukeseened võib supisse segada juba valmistamise ajal, aga need võib lauale anda ka eraldi.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee