Vene köök

Slaavi püreesupp 

Toidutare, 18. mai 2009, 08:32
Püreesupis on kasutatud sibulat, porgandit, peeti, kartulit, peekonit ja seeni. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1-2 sibulat
1 porgand
2-3 peeti
3-4 kartulit
8 dl vett
2 kana- või aedviljapuljongikuubikut
1 tl ürdisoola
1 ml musta pipart(1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
3/4 tl tüümiani
3/4 tl majoraani
100-170 g peekonit
2 dl kupatatud lehtrik-kukeseeni või leotatud soolaseeni
1 dl hapukoort või rõõska koort
1 dl piima
2 tl äädikat (10%)

Valmistamine
ValmistusviisKoori aedviljad ning tükelda sibul, porgand ja kartul. Riivi peet, sest see valmib teistest aeglasemalt. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud, aedviljad ja maitseained. Keeda, kuni aedvili on pehme. Püreesta supp koos leemega püreepressi, köögikombaini või mikseri abil. Haki peekon ja seened. Pruunista seened kergelt kuumal pannil peekonist eralduvas rasvas. Lisa supile hapukoor, piim, äädikas ja maitse järgi maitseineid. Kui supp on vedel, paksenda seda, segades veidike nisujahu koore või piima hulka. Valmis supile puista seene- ja peekonitükid.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.