Lõunasöögi retseptid

Püreesupp seentega 

Toidutare, 18. veebruar 2005, 15:51
Kartuli püreesupp seente ja peekoniga.

Kogus: ühele

Koostisosad
0,5 kg kartulit (võimalusel vähese tärklisesisaldusega)
150 g sibulat
250 g värskeid shampinjone
250 g toorsuitsupeekonit
200 g 35% rõõska koort
seene- või köögiviljapuljongipulbrit
musta pipart
soovi korral pisut tüümiani

Valmistamine
Koori kartul, lõika väiksemaks ja keeda rohkes vees pehmeks. Vala enamus veest ära ja püreesta kartul. Mass peab jääma voolav (supp). Sega hulka puljongipulber ja koor ning kuumuta pidevalt segades. Maitsesta musta pipra ja soovi korral tüümianiga. Seened ja peekon lõika meelepärasteks tükkideks ja prae, kuni peekon on krõbe ja seened pisut pruunistunud. Sibula võid soovi korral kas koos kartulitega keeta ja püreestada või lõigata ribadeks ja koos peekoni ning seentega läbi praadida. Valmis praemass nõruta liigsest rasvast ja serveerimisel tõsta igale supiportsjonile. Mõni värske ürt kõige peal paneb i-le punkti.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee