Toidukordade retseptid

ANANASSITASKUD 

Ingrid, 18. aprill 2008, 13:21
Soojad ja maitsvad ananassiampsud. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
Pärmitainas:
0,5 kg jahu
25-50 g pärmi
1 muna
250 ml piima või vett
½ tl soola
3 spl suhkrut
3 spl õli
1 väike karp ananassikompotti

Valmistamine
ValmistusviisMõõda mini-mikserkannuga jahu kaussi. Vala segistisse kuni 40-kraadine piim või vesi, lisa muna, suhkur, sool ja peenestatud pärm. Kuivata segisti servad, sule kaas, siis klapp ning loksuta ained segamini.· NB! Ava vahepeal segisti väikest kaant, et liigne gaas saaks välja. Vala segu kaussi ja lisa õli. Taigna segamine. Sega ained omavahel. Haki kaabitsaga tainast kuni toiduained on peaaegu segunenud - vasaku käega keera kaussi päripäeva ja parema käega lõika tainast 1 cm kaupa. Nüüd vii kaabits taigna alla ja vormi “kakukest”. Puhasta kausi seinad. Tainas on valmis, kui kaabits on puhas ja püsib taignas vertikaalselt. Kui tainas kleepub, lisa 1-2 spl jahu ja ½ tl õli. Kergitamine. Suru tainas kausi põhja laiali, sule kaas ja lase õhk välja. Aseta kauss kuuma vette. 13-18 minuti möödudes tuleb kaas ise lahti. Suru tainas uuesti all, sule kaas ja kergita teist korda. Lõika taignast segisti äärega kettad, aseta ringi keskele paar ananassitükki. Tõsta taignaketta ääred ananassitükkide peale keskele kokku. Küpsetamine· Küpseta 200 kraadi juures keskmisel siinil.· Valmis küpsetis on kuldpruun. ServeerimisviisServeeri soojalt jäätise või vahukooregaLisandidJäätis või vahukoor

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee