Küpsetamata magustoidud

Tiramisu, see päris 

Helle, 28. august 2009, 13:05
Tõeliselt hea ja suus sulav maisupala pidulikeks puhkudeks.

Koostisosad
600 g keelekese küpsiseid(võivad olla ka eesti Vikerkaare
küpsised v. isetehtud biskviitküpsised)
3 dl kanget kohvi
1 dl mandlilikööri(võib asendada kohvilikööriga)
500 g toorjuustu(soovitavalt mascarpone)
2 dl vahukoort(1 pk)
5 munavalget
2 munakollast
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Valmistamine
Sega kohv ja liköör. Teises kausis sega toorjuust, munakollane, tuhksuhkur ja vanillsuhkur. Vahusta vahukoor ja munavalged. Sega need õrnalt toorjuustu segu hulka. kasta küpsised kohvisegusse, pane vormi põhjale (ise kasutan ovaalset klaasist koogivormi, võib teha ka kausikestesse) Kalla kreem peale, tee nii mitu kihti. Kreemiga küpsiste vahel ei maksa kitsi olla muidu jääb kuiv. Kata tort kilega ja lase vähemalt 6 h külmas seista. Enne serveerimist puista üle kakaoga(mõru) Parim on tort järgmisel päeval! Serveeri külmalt.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee