Lõunasöögi retseptid
18. veebruar 2005, 17:50

Kirju oasalat

Salat värsketest aedoakaunadest (võib kasutada ka konservi), punastest ja valgetest ubadest.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g värskeid rohelisi aedoakaunu (või konserveeritud rohelisi aedoakaunu)
1 purk konserveeritud punaseid ube
1 purk konserveeritud valgeid ube
1 sibul
4 sl veiniäädikat
2 sl sidrunimahla
soola
pipart
1-2 sl suhkrut
1/2 klaasi õli
kaunistuseks basiilikulehti

Valmistamine
Oakaunad keeta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, kurnata, jahutada. Konservid nõrutada. Osa valgete ubade vedelikust lisada salatisse. Sibul lõigata peenteks kuubikuteks. Segada kõik ained. Kaunistada salat värskete basiilikulehtedega.