Kalatoitude retseptid

Forellitarrend 

Toidutare, 9. jaanuar 2009, 12:57
Tarrend kiirsoolatud forellist. Tarrend peab vähemalt 3 tundi külmas tarretuma.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistamisaeg u 20 minutit.

Koostisosad
200 g kiirsoolatud forelli
4 zhelatiinilehte
2 sl sidrunimahla
2 dl vahukoort
2 dl kooresegust hapupiima (hapukoore ja keefiri segu, soomlaste kermaviili)
1 sl sinepit
3/4 dl hakitud tilli
1/2 dl hakitud murulauku
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
KAUNISTUSEKS
tahket forellimarja
kurgiviile
sidrunilõike
tilli

Valmistamine
ValmistusviisLõika forell väikesteks kuubikuteks ja võta vajaduse korral luud välja. Pane zhelatiinilehed 10 minutiks külma vette, pigista kuivaks ja lahusta kuumas sidrunimahlas. Vahusta koor. Lisa sellele zhelatiinisegu, kooresegune hapupiim, kalakuubikud, hakitud till, murulauk ja must pipar. Sega kõik ained ettevaatlikult läbi. Loputa väiksem rõngasvorm veega üle ja pane segu sellesse. Kata vorm kilega ja aseta vähemalt kolmeks tunniks külma tarduma. Kasta vorm hetkeks kuuma vette ja löö tarrend serveerimisvaagnale. Tarrend tuleb vormist kergesti välja, kui see keerata tagurpidi ja noaga tarrendi ja vormi vahelt kaasa aidata. Kaunista tarrend forellimarja, kurgi- ja sidruniviilude ning tilliga. Paku eelroana rootsi lauas keedetud kartulite ja röstitud rukkileivaga.ServeerimisviisEnne serveerimist lase külmas 3 tundi tarretuda.LisandidKeedetud kartulid, röstitud rukkileib.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee