ÜRDIMAITSELINE KASTE
Kogus: ühele
Koostisosad
MAITSEAINESEGU:
3 sl hakitud sibulat
2 sl hakitud petersellivart (?)
1 tl kuivatatud estragoni
8 purustatud valget pipart
2 sl veiniäädikat
1 dl vett
LISAKS:
2 dl hapukoort
1 ml ürdisoola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1/2 tl sojakastet
2-3 sl hakitud peterselli, tilli või murulauku
Valmistamine
ValmistusviisKeeda maitseainesegu väikeses roostevabast terasest potis, kuni järele on jäänud ainult 2 sl vedelikku. Lase sel jahtuda ja kurna läbi. Sega hapukoore hulka maitseainesegu, ürdisool, soja ja petersell, till või murulauk. Lase kastmel külmas ühtlustuda vähemalt tund aega enne serveerimist. Paku kalast ja vähilistest toitude ja salatite kastmeks või dipikastmena.ServeerimisviisEnne serveerimist lase külmas vähemalt 1 tund ühtlustuda.LisandidKala, vähilised.
Kommentaarid (0)