Hommikusöögi retseptid

ÜRDIMAITSELINE KASTE 

Toidutare, 10. august 2007, 06:22
Ürdimaitseline roheline kaste sobib kalast ja vähilistest toitude ja salatite kastmeks või ka dipikastmeks. Enne serveerimist lasta kastmel vähemalt 1 tund külmas ühtlustuda.

Kogus: ühele

Koostisosad
MAITSEAINESEGU:
3 sl hakitud sibulat
2 sl hakitud petersellivart (?)
1 tl kuivatatud estragoni
8 purustatud valget pipart
2 sl veiniäädikat
1 dl vett
LISAKS:
2 dl hapukoort
1 ml ürdisoola (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
1/2 tl sojakastet
2-3 sl hakitud peterselli, tilli või murulauku

Valmistamine
ValmistusviisKeeda maitseainesegu väikeses roostevabast terasest potis, kuni järele on jäänud ainult 2 sl vedelikku. Lase sel jahtuda ja kurna läbi. Sega hapukoore hulka maitseainesegu, ürdisool, soja ja petersell, till või murulauk. Lase kastmel külmas ühtlustuda vähemalt tund aega enne serveerimist. Paku kalast ja vähilistest toitude ja salatite kastmeks või dipikastmena.ServeerimisviisEnne serveerimist lase külmas vähemalt 1 tund ühtlustuda.LisandidKala, vähilised.