Kalatoitude retseptid
16. detsember 2008, 12:36

Soolatud forell ürtidega

Kiirsoolatud forell ürtidega. Kala peab maitsestuma 1-2 ööpäeva külmkapis.

Koostisosad
500-600 g forellifileed
1-2 sl õli
1 peenestatud küüslauguküüs
1 sl meresoola
2 tl suhkrut
1 tl purustatud valget pipart
1 tl purustatud koriandrit
tubli 1 dl värskete ürtide segu (basiilikut, harakputke, sidrunmelissi, tüümiani või 1 sl kuivatatud maitseürte)

Valmistamine
Eemalda forelli küljeluud, pane filee fooliumile ning pintselda õli ja küüslauguga. Raputa kalale sool, suhkur ja purustatud valge pipar. Lõika kääridega peale rohkesti ürte või puista üle kuivatatud maitseürtidega. Tõsta fooliumi servad üles ja pane tihedalt ümber kala. Aseta kalapakk vaagnale ja pane 1-2 ööpäevaks külma maitsestuma. Vahepeal pööra kala ümber. Puhasta kala pind ja lõika filee õhukesteks viiludeks. Paku kõrvale keedetud kartuleid. Kala juurde sobivad ka avokaadokaste, sinepikaste ja ürtidega maitsestatud roheline kaste. Enne serveerimist lase 1-2 ööpäeva külmas maitsestuda.
Lisandid
Kartul, avokaadokaste, sinepikaste, ürtidega maitsestatud roheline kaste.