Itaalia köök

Itaalia šokolaadikook 

Toidutare, 12. detsember 2011, 07:21
Itaalia šokolaadikookFoto: Netiemme.ee
Itaalia šokolaadikook on pealtnäha kuiv ja pargunev. Selle maitse ja niiske pehme konsistens aga valmistavad rõõmsa üllatuse, sest neist ainetest lihtsalt ei saa sündida muud kui suus sulav kook.

Kogus: ühele

Koostisosad
200 tumedat shokolaadi
100 g võid
4 muna
200 g tuhksuhkrut
1/2 dl kartulijahu või
3/4 dl maisijahu
2 tl vanillsuhkrut
peale: tuhksuhkrut

Valmistamine
Määri ümmargune lahtikäiv koogivorm ja pane ahi kuumenema 175 kraadini. Tükelda potti shokolaad ja või. Sulata need veevannis segades. Võta pott tulelt ning pane segu jahtuma. Eralda munakollased hoolikalt munavalgetest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta teises nõus munakollased ja tuhksuhkur. Sõelu juurde kartulijahu ning maitsesta vaht vanillsuhkruga. Lisa munakollasevahule jahtunud shokolaadi-võisegu. Vala munavalgevaht tainale ja sega seda kergelt kaabitsaga tõstes. Tainasse võib jääda väikseid valgeid munavalgetupse. Küpseta kooki ahju keskosas 30-35 minutit. Lase koogil vormis jahtuda. Tee servad lahti ning löö äkilise liigutusega kook välja tasasele serveerimisvaagnale. Küps kook on seest pehme ja tihe. Sõelu jahtunud koogile tuhksuhkrut ning paku juurde maitsestamata vahukoort. Kogus 8 lõiku.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee