Taimetoidu retseptid
19. september 2012, 05:42

Keedutainast klimbid

Sobiv lisand segasuppidele, piimasuppidele, marja-mahlasuppidele, puljongitele. 

Kogus: ühele

Koostisosad
1/2 klaasi puljongit või vett
25 g margariini või võid
3 sl jahu
1 muna
2 sl mannat
soola
(suhkrut)

Valmistamine
Taigen valmistatakse keedunõus. Kuuma vette pannakse sool ja margariin, kuumutatakse keemiseni. Nõu tõstetakse tulelt, jahuga segatud manna kallatakse korraga vedeliku hulka ja segatakse kiiresti puulusikaga ühtlaseks. Seejärel kuumutatakse tainast pidevalt segades, kuni see muutub ühtlaselt läikivaks tombuks ning eraldub keedunõu külgedelt. Tainas jahutatakse 60-70 kraadini, lisatakse muna, segatakse ühtlaseks. Lastakse jahtuda. Klimpe võib vormida kahel viisil: 1. kahe teelusika abil võetakse väikesed ovaalsed klimbid ja keedetakse soolaga maitsestatud vedelikus. 2. toidukilega kaetud laual veeretatakse tainast sõrmejämedune rull ning lõigatakse sellest poolpõiki rombikujulised klimbid. Keedetakse soola või suhkruga maitsestatud vees.