Lõunasöögi retseptid

PŌHJAMAINE PAELLA 

Ruth, 7. juuli 2009, 09:15
Riisiroog. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
--

Koostisosad
1 suur sibul
4 küüsalauguküünt
3 sl õli
2 dl riisi
veidi safranit või kurkumit
7 dl vett+ 2 lihapuljongikuubikut
200 g vorsti-või singiribasid, seaprae jääke vms
soola
musta pipart
rosmariini või basiilikut
400 g külmutatud rohelisi ube vms köögivilju

Valmistamine
ValmistusviisKasuta suurt malmpanni. Hauta hakitud sibul ja küüslauk õlis madalal kuumusel pehmeks. Mõõda pannile riis ja safran või kurkum, tõsta kuumust ning kuumuta segades mõni minut. Lisa vesi ja pudendatud puljongikuubikud, hauta väikesel kuumusel kaane all 15 minutit. Pane pannile ka liha, köögivili ning maitseained, hauta ilma kaaneta 10 min. Sega vahetevahel ja lisa vajaduse korral veidi vett. Kui riis on pehme ning kogu vedelik imendunud, tõsta pann tulelt ja kata rätikuga. Lase roal enne laualeviimist 5 min järelevalmida. ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid