Lihatoidu retseptid

Maksapatee küla moodi 

Toidutare, 3. detsember 2009, 09:07
Maksavorm hakkliha, searibi ja oliividega. 

Koostisosad
300 g hakitud veisemaksa
200 g veise-seahakkliha
100 g searibi
1 väike sibul
5-7 anshoovisefileed
2 muna
2 dl rõõska koort
1 dl riivsaia
10-12 paprikatäidisega rohelist oliivi
1 1/2 tl soola
1/2 tl tüümiani
1/2 tl punet
1/2 tl salveid
1 ml musta pipart (1 ml= kõige väiksem lusikas maitseainelusikate komplektis)

Valmistamine
Haki searibi väga väikesteks tükkideks. Koori ja haki sibul hästi peeneks. Sega kõik ained köögikombainiga või elektrimikseriga tugevasti kloppides ühtlaseks massiks. Prae pannil väike katsekakk ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Määri umbes 1 liitrine kitsas ahjuvorm rasvainega ja vala segu sinna. Kata vorm fooliumiga. Küpseta vormi veevannis 180 kraadi juures ahju allosas tubli tund aega. Löö vorm välja jahtuma. Paku küla moodi maksavormi eelroana salati ja krõbedakoorelise leivaga. Vorm on hea ka võileivakattena. Serveeri jahtunult salati ja krõbeda leivaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee