Lihatoidu retseptid

Maksapatee 

Toidutare, 22. juuni 2007, 11:43
Maksavorm peekoni ja vürtsidega. 

Koostisosad
400 g hakitud veise- või seamaksa
150 g väikseid pekikuubikuid
1 väike sibul
2 muna
6-7 anshoovisefileed
1/2 dl nisujahu
1 1/2 tl soola
1/2 tl majoraani
1/2 tl tüümiani
1/2 tl sidrunipipart
1 ml valget pipart (1 ml=
väikseim lusikas maitseainelusikate komplektis)
2 ml ingverit
1 dl piima
2 dl vahukoort
150-200 g pekki või peekonit õhukeste viiludena

Valmistamine
Sega hakitud maks, tükeldatud pekk, kooritud ja hakitud sibul, munad, anshoovisefileed, nisujahu ning maitseained köögikombainiga. Tugevalt segades lisa vähehaaval piim ja vahukoor. Jätka segamist, kuni saad ühtlase segu. Prae pannil väike katsekakk ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Vooderda vähemalt 1 liitrise pikliku ahjuvormi põhi ja servad peki- või peekoniviiludega. Täida seguga kõige rohkem 3/4 vormist. Seo küpsetuspaber vormi peale kaaneks või kata see fooliumiga. Küpseta vormi veevannis 180 kraadi juures ahju allosas umbes 1 1/2 tundi. Lase maksavormil vormis korralikult maha jahtuda ja löö see välja alles järgmisel päeval. Vorm tuleb lahti, kui paned nõu hetkeks kuuma vette. Paku maksavormi leivakatteks või rootsi lauas. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee