Linnuliha retseptid

Kanamaksapatee 

Toidutare, 9. juuli 2009, 18:17
Peekoniga vooderdatud vormis küpsetatud vürtsikas kohev kanamaksamass. 

Koostisosad
175-200 g peekonit õhukeste viiludena
300 g broilerimaksa (külmutatud)
2 muna
2 dl vahukoort
2 sl nisujahu
1/4 väikest sibulat
petersellioks
1 tl soola
1 peenestatud küüslauguküüs
1 ml valget või musta pipart (1 ml=väikseim lusikas maitseainelusikate komplketis)
2 ml kuivatatud tüümiani
2 ml kuivatatud salveid
2 ml kuivatatud majoraani

Valmistamine
Vooderda u 1 liitrine kitsas vorm väga õhukeste peekoniviiludega. Lõika veidi sulanud broilerimaks tükkideks ning haki tükkideks ka ülejäänud peekon. Pane kõik ained peale vahukoore köögikombaini ja sega ühtlaseks massiks. Masina töötamise ajal lisa vähehaaval vahukoort. Jätka segamist, kuni saad ühtlase ja koheva segu. Prae pannil väike katsekakk ning lisa vajaduse korral maitseaineid. Täida seguga kõige rohkem 3/4 vormist. Seo küpsetuspaber vormi peale kaaneks või kata vorm fooliumiga. Küpseta pirukat veevannis 180 kraadises ahjus all osas tubli 60 minutit. Kõige parem on lasta pateel jahtuda järgmise päevani. Paku pateed otse vormist lõikudena või rootsi lauas.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee