Lõunasöögi retseptid
15. oktoober 2009, 12:15

HAKITUD MAKSAST PIHVID

Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 toores kartul
1 väike porgand
1 väike sibul
300 g hakitud maksa
1 muna
3/4-1 tl soola
1 ml valget pipart (1 ml=väikseim lusikas maitseainelusikate komplkektis)
1/2 tl majoraani
praadimiseks õli või margariini
peale:
2 sibulat
1 sl õli
1 dl vett
1 sl tomatipüreed

Valmistamine
ValmistusviisKoori pihvide peale pandavad sibulad, lõika õhukesteks rõngasteks ja pruunista kergelt õlis. Lisa vesi ja tomatipüree ning hauta sibularõngad pehmeks. Koori kartul, porgand ja sibul ning riivi aedviljad hästi peeneks. Sega kausis riivitud aedviljad, maks, muna ja maitseained. Prae pannkoogipannil tainast üsna pakse pihve. Pane nende peale sibularõngad. Hakitud maksast pihve võib küpsetada ka ahjus küpsetuspaberil 225 kraadi juures 10-12 minutit. Paku juurde kartulipürred ja salatit. Maitsestada võib veel ka supilusikatäie siirupiga. Kui soovid kastet, lase pihvid keema 1-2 dl rõõsa koore ja piima segus.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidKartulipüree, salat.