Lõunasöögi retseptid

Maksa-peekonihautis 

Toidutare, 7. jaanuar 2009, 09:10
Maksa-peekonihautis seentega koorekastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Valmistamisaeg u 30 minutit.

Koostisosad
300 g veisemaksa
1 sl nisujahu
1 pakk peekonit
1 väike sibul
3-4 dl tükeldatud kivipuravikke või shampinjone
2 dl vett
1-2 tl tomatipüreed
1/2 tl basiilikut
1 dl kooresegust hapupiima (hapukoore ja hapupiima või keefiri segu - soomlaste kermaviili)
peale hakitud värsket münti

Valmistamine
Eemalda maksalt kelme. Lõika maks ribadeks ja veereta neid nisujahus. Lõika peekon kääridega tükkideks. Koori ja haki sibul ning tükelda seened. Prae peekonit kuumal pannil, kuni sellest eraldub rasv. Lisa pannile maksatükid, sibul ja seened. Sega neid heal kuumusel, kuni seened ja sibul omandavad pisut värvi. Tühjenda panni sisu potti, lisa vesi, tomatipüree ning basiilik. Keeda hautist 10 minutit. Enne valmimist lisa kooresegune hapupiim ning värvi ja aroomi andmiseks hakitud värsket münti. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee