Lihatoidu retseptid

Soolatud maks (külmad lõigud) 

Toidutare, 21. august 2008, 08:47
Maks on valmis järgmisel päeval, aga säilib maitsvana ligi nädal aega.

Koostisosad
u 600 g veisemaksa ühes tükis
1 l vett
2 loorberilehte
10 valge pipra tera
10 musta pipra tera
1 tl tüümiani
1 tl rosmariini
1/2-3/4 dl jämedat meresoola

Valmistamine
Pane maks keevasse vette ja lisa muud maitseained peale soola. Pane juurde niipalju vett, et maks oleks kaetud. Keeda tasasel tulel kaane all u 40 minutit. Proovi maksa pehmust tikuga. Kui tekkinud august tuleb heledat vedelikku, on maks valmis. Kui vedelik on punane, keeda veel natuke aega. Tõsta maks taldrikule ja kurna keeduleem. Lisa sinna 1/2 dl jämedat meresoola 1 liitri vedeliku kohta. Sega, kuni sool on sulanud. Pane maks tagasi keeduleemesse ja lase seal jahtuda. Hoia soolaleemes maks külmas. Soolamaks lõigatakse õhukesteks viiludeks ja süüakse lõikudena.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee