Küpsetised

Klassikaline suhkrukeeks 

Toidutare, 7. aprill 2005, 13:53
Alati õnnestuv küpsetis, mida saad kasutada ka tordipõhjana või serveerida lihtsalt kohvi kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 35 minutit + u 45 minutit küpseb.

Koostisosad
2 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
50- 100 g vōid vōi margariini
1 dl vett vōi piima
VORMI MÄÄRIMISEKS:
vōid
riivsaia

Valmistamine
Pane ahi sooja 175º C peale. Võta 1½ liitrine koogivorm ja määri võiga ning puista üle riivsaiaga. Vahusta muna ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Sulata rasvaine nõrgal kuumusel, lisa vesi ja kuumuta. Lisa kuum vee-või segu munavalge ja jahu segule, järk-järgult ning sega. Kuid ära vahusta miksriga. Vala tainas vormi. Küpseta 175º C juures ahju alaosas u 40 minutit kuni keeks võtab ilusa värvi. Lase koogil jahtuda veidi aega vormis, seejärel tõsta vormist välja ja lase jahtuda rätiku all. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee