Küpsetised

Tiigrikeeks 

Toidutare, 17. detsember 2008, 20:24
TIIGERKEEKS
Tiigerkeeksi nimetatakse ka marmorkeeksiks. Valmistamisaeg u 45 minutit + u 60 minutit küpseb.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
105

Koostisosad
200 g vōid vōi margariini
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl rōōska koort vōi piima
2½ sl kakaopulbrit
VORMI MÄÄRIMISEKS:
vōi
riivsai

Valmistamine
Valmistusviis
Sega või, suhkur ja vanillisuhkur valgeks vahuks. Lisa munad ükshaaval, sega , siis jahu, küpsetuspulber ja koor. Sega korralikult et ei jääks klimpi. Võta 1½ liitrine piklik küpsetusvorm, määri võiga ja puista üle riivsaiaga. Täida vormist 3/4 tainaga. Sega kakao ülejäänud tainaga, vala vormi ja tõmba tainanoolijaga läbi taina, et keeks jääks siiruline. Küpseta 175ŗ C juures, ahju alumises osas u 60 minutit või kuni kook kekselt puutikuga proovides läbiküpsenud. Lase koogil veidi jahtuda ja tõsta siis vormist välja ning lase jahtuda rätiku all.
Serveerimisviis
Serveeri jahutatult.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee