Toidukordade retseptid

HŌBEKEEKS 

Toidutare, 17. mai 2008, 05:51
HÕBEKEEKS
Ilusa heleda värviline keeks. Valmistamisaeg u 35 minutit + u 40 minutit küpseb.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
75

Koostisosad
100 g vōi vōi margariini
5-6 munavalget
2 dl suhkrut
1½ dl jahu
1½ dl kartulijahu
1½ tl küpsetuspulbrit
1 sidruni riivitud koor
VORMI MÄÄRIMISEKS:
vōid
mandlilaaste

Valmistamine
ValmistusviisPane ahi sooja 175ŗ C peale. Võta piklik 1½ liitrine küpsetusvorm, määri võiga ja puista mandlilaaste põhja. Sulata või nõrgal kuumusel ja jahuta . Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa suhkur ja vahusta veel veidi. Sega jahu, küpsetuspulbri, kartulijahu ja riivitud sidrunikoorega. Sega sulatatud või munavalgevahuga ja siis lisa ka jahusegu ning tõsta tainast ettevaatlikult altkausipõhjast üles poole. Vala tainas küpsetusvormi ja küpseta 175ŗ C juures u 40 minutit kuni küpsetis võtab ilusa värvi. Valmis keeks lase jahtuda veidi vormis, seejärel tõsta vormist välja ja lase jahtuda rätiku all. ServeerimisviisServeeri jahutatult.Lisandid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee