Küpsetised

Suhkrukeeks 

Toidutare, 18. august 2009, 14:57
Suhkrukeeks 
Õhuline ja lihtsalt valmistatav suhkrukeeks, mis on niisama maitsev ja sobib ka suurepäraselt tordipõhjaks.

Koostisosad
2 muna
2 dl suhkrut
1½ dl jahu
1 dl kartulijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
2 tl vanillsuhkrut või 1 sidrun
VORMI MÄÄRIMISEKS
Või
Riivsai

Valmistamine
1. Pane ahi sooja 200º C peale. Kook tuleb panna kuuma ahju. Võta 1½ liitri suurune koogivorm, määri võiga ja puista üle riivsaiaga. Vahusta muna suhkruga valgeks ja kohevaks, mikseriga 4-5 minutit, käsitsi 7-8 minutit. Sega jahu, kartulijahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur (või ühe sidruni riivitud koor) ning aja vesi keema. Lisa jahusegu kuumale veele järk-järgult, ise korralikult segades, et ei tekiks klimpe.
2. Sega jahusegu vahustatud munaga.  Vala tainas vormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200º C juures, ahju alumises osas. Tõsta valmis kook ahjust ja lase jahtuda rätiku all.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee