Kiudainerikkad toidud
3. veebruar 2009, 10:48

Seemnekuklid

Seesami- ja päevalilleseemnetega tervislikud kuklid, mille tainas on kasutatud ka rukkijahu ja kaerahelbeid. Antud tainakogusest saab 20-24 kuklit.

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl piima
50 g pärmi
2 sl siirupit
2 tl soola
1 dl seesamiseemneid
2 dl päevalilleseemneid
2 dl kaerahelbeid
1 dl rukkijahu
7 dl nisujahu
3-4 sl õli
peale:
seesamiseemneid

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega juurde siirup, sool, seemned, kaerahelbed, rukkijahu ja suurem osa nisujahust. Lisa rasv ning sõtku käsitsi või köögikombainiga ühtlane pehme tainas. Pane juurde niipalju nisujahu, et tainast saaks pehme palli, mis tuleb nõu seinte küljest lahti. Lase tainal kaetuna soojas kohas kerkida mahult kahekordseks. Tee tainast rull, vajuta see lamedaks ja lõika 20-24 osaks. Pane tükid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase kaetuna soojas kohas kerkida. Määri kuklid vee või piimaga ning raputa peale seesamiseemneid. Küpseta kukleid 225 kraadi juures ahju keskosas u 14 minutit. Serveeri soojalt.
Lisandid
Piim, puljong, salat, supp jne.