India köök

Naan-leib Indiast 

Toidutare, 12. jaanuar 2009, 12:02
Pärmitainast valmistatud valge leib. Sobib serveerida värskelt salati või supi juurde, aga ka lihtsalt ghee´ga.

Koostisosad
2 dl vett
25 g pärmi
1 tl soola
1 sl suhkrut
1/2 dl õli
1/2 dl maitsestamata jogurtit
1 muna
u 6 dl nisujahu
määrimiseks:
sulatatud võid
peale:
seesami- või mooniseemneid

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, suhkur, õli, jogurt ja kergelt lahtiklopitud muna. Pane niipalju jahu, et tainast saaks pehme palli. Lase tainal kaetuna soojas kohas kerkida. Vormi tainas rulliks ning jaga see 8-10-ks osaks. Veereta osad pallideks ning rulli neist piklikud lamedad leivad. Lase leibadel küpsetuspaberiga kaetud plaadil kerkida, määri sulatatud võiga ja raputa peale seemneid. Küpseta leibu 225 kraadi juures ahju keskosas u 10 minutit. Serveeri kohe pärast valmistamist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee