Küpsetamata magustoidud

Šokolaadiparfee aprikoosikastmes 

Toidutare, 27. märts 2008, 10:35
Šokolaadi pooljäätis aprikoosi-koorekastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
PARFEE:
100 g piimashokolaadi
50 g mõru shokolaadi
5 munakollast
4 sl aprikoosilikööri
250 ml vahukoort
KASTE:
450 g kompotiaprikoose
1 sl aprikoosilikööri
250 ml vahukoort
1 pakike vanillsuhkrut
garneerimiseks shokolaadilaaste
aprikoosiviile

Valmistamine
Sulata kuumas veevannis mõrušokolaad ja 50 g piimašokolaadi. Sega juurde munakollased ja aprikoosiliköör, lase jahtuda. Vahusta vahukoor, haki ülejäänud piimašokolaad väikesteks tükkideks ja sega koos vahukoorega šokolaadimassi. Tõsta šokolaadimass sügavkülmikusse. Nõruta ja poolita kompotiaprikoosid (vajadusel eemalda kivi), püreesta köögikombainis, suru läbi sõela ja maitsesta aprikoosilikööriga. Vahusta vahukoor, maitsesta vanillsuhkruga ja jaota koos aprikoosipüreega 6 taldrikusse. Lõika jäätiselusikaga parfeest kuulid, tõsta aprikoosi-kooresegule ning kaunista šokolaadilaastude ja aprikoosisektoritega.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee