Küpsetamata magustoidud
2. mai 2006, 18:15

Koorekreem karamelli all

Karamellitud ümbrisega koorekreem. 

Koostisosad
100 g suhkrut
1/2 tl sidunimahla
250 ml piima
250 ml vahukoort
3 muna
3 munakollast
2-3 pakikest vanillsuhkrut
60 g suhkrut

Valmistamine
Kuumuta pannil suhkrut koos 1 sl vee ja sidrunimahlaga, sega, kuni suhkur on lahustunud ja pruunistunud. Kalla kuum karamell sooja siledaseinalisse vormi ja kalluta igas suunas, et kõik kausiservad jääksid karamellised. Soojenda potis piim ja vahukoor, klopi sisse munad, munakollased, suhkur ja vanillsuhkur ning vala vormi. Kuumuta potis vesi kuni keemistemperatuurini, tõsta sinna karamellivorm ja jäta u 10 minutiks nõrgale tulele küpsema. Edasi küpseta karamellkreemi eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures (gaasipliidil 2.-3.jaotus) u 50 minutit. Jahuta kreem, löö vormist välja ja tõsta külmkappi jahtuma.