Küpsetamata magustoidud

Parfee põhiretsept 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 11:58
Parfee ehk pooljäätise põhiretsept.

Kogus: ühele

Koostisosad
3 munakollast
3/4 dl suhkrut
3/4 dl vett või mahla
(vanillikaun)
3 dl vahukoort
2 tl vanillsuhkrut
KAUNISTUSEKS:
puuvilju või
marju

Valmistamine
Sega potis munakollased, suhkur ja vesi. Kuumuta vispliga tugevasti mööda põhja kloppides, kuni segu pakseneb. Kui kasutad vanillikauna, pane see jurde nüüd ja lase segul aeglaselt jahtuda. Lisa vanillsuhkur või mõni muu maitsestav aine. Vahusta koor ning lisa see kaabitsat kasutades segule. Vala parfeesegu külmutamist kannatavasse vormi ja lase vähemalt 4 tundi, veel parem järgmise päevani, olla sügavkülmas.
Võta parfee sügavkülmast välja 15 minutit enne serveerimist, kasta vorm hetkeks kuuma vette ja löö parfee kahvliga kaasa aidates välja serveerimisvaagnale. Kaunista puuviljade või marjadega. Pehme parfee saab, kui parfeesegule lisada järelejäänud munavalged tugevaks vahuks klopituna.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee