Itaalia köök

Itaalia lihavõttepirukas 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 11:00
Lahtine singi-porru-spargelkapsatäidisega pirukas.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI:
150 g margariini
3 1/4 dl nisujahu
3/4 dl külma vett
3/4 dl riivjuustu
TÄIDIS:
100 g sinki väikeste kuubikutena
2 dl porrutükke
3 dl spargelkapsa õisikuid
2 sl õli
1 sl nisujahu
2 dl piima
1 dl vahukoort
2 muna
1/2 tl soola
1 tl basiilikut

Valmistamine
Sega pehme margariin ja nisujahu ning lisa vesi. Suru 2/3 tainast pirukavormi põhja ja külgedele. Torka kahvliga tainasse augud ja raputa peale riivjuust. Pruunista pannil kuumas õlis kergelt singikuubikud, porrutükid ja kääridega katkilõigatud spargelkapsas. Lisa nisujahu, piim ja koor. Aja segu keema ning lase täidisel veidi jahtuda. Klopi kausis kahvliga kergelt munad ja sega täidise hulka. Lisa sool ja basiilik ning vala täidis vormi tainale. Ülejäänud tainast vormi õhukesed ribad ja pane need piruka peale risti. Küpseta pirukat 200 kraadise ahju keskosas u 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee