Küpsetised

Aedviljapitsa II 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 09:53
Pärmitainapitsa katteks on kabatshokk, oad, herned, paprika, seened, tomatid.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
1 1/2 dl vett
20 g pärmi
1/2 tl soola
2 sl õli
u 3 1/2 dl nisujahu
TÄIDIS:
5-6 dl kabatšokki, ube, herneid, paprikat ja lehtsellerit
2-3 sibulat
2 dl hakitud seeni
2-3 sl õli
1 tl ürdisoola
3-4 sl tomatipüreed
4-6 tomatit
u 4 dl riivitud Emmenthali juustu
oliive
1 tl basiilikut
1 tl punet

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, õli ja vähehaaval jahu. Sõtku tainas kas köögikombainiga või käsitsi pehmeks tihedaks palliks. Jäta tainas natukeseks ajaks kaetult sooja seisma. Rulli tainas suureks kettaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase u 20 minutit kaetuna kerkida. Lõika aedvili väikesteks kuubikuteks või tükkideks. Koori ning haki sibulad ja seened. Kui kasutad soolaseeni, leota neid enne mõni tund. Pruunista sibul ja seened kergelt suurel pannil kuumas rasvas. Lisa teised aedviljad ning sega neid pannil 5-6 minutit. Maitsesta ürdisoolaga ja lase veidi jahtuda. Pane kerkinud tainale tomatipüree ja pehmenenud aedvili. Kata pitsa tomativiilude, riivjuustu ja oliividega ning maitsesta ürtidega. Küpseta pitsat 250 kraadi juures umbes 15 minutit. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee