Küpsetised
4. jaanuar 2005, 09:52

Ananassi-salaamipitsa

Pärmitainast pitsa salaami-ananassi-sinihallitusjuustukattega.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
1 1/2 dl vett
20 g pärmi
1/2 tl soola
2 sl õli
u 3 1/2 dl nisujahu
TÄIDIS:
2-3 sl tomatipüreed
100 g salaami vorsti
4 ananassirõngast
100 g sinihallitusjuustu
1 kaunpipar (pepperone)
2 tl basiilikut
1 tl punet
3-4 dl riivitud Edami või Mozzarella juustu

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, õli ja vähehaaval jahu. Sõtku tainas pehmeks tihedaks palliks kas köögikombainiga või käsitsi. J äta tainas natukeseks ajaks kaetult sooja seisma. Rulli tainas suureks kettaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase tainal kerkida umbes 20 minutit. Määri hästi kerkinud põhjale tomatipüreed ja lõika kääridega selle peale tükkideks salaami. Tükelda ananass ning pane pitsale. Murenda sinihallitusjuust ja lõika kääridega väikesteks tükkideks kaunpipar. Raputa need ananassitükkide vahele. Maitsesta pitsa basiiliku ja punega ning kata riivjuustuga. Küpseta 250 kraadises ahju keskosas 12-14 minutit.