Hommikusöögi retseptid

Tomatikaste pitsale 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 09:51
Pitsa tomatikastet on mõtet teha ühekorraga topeltkogus. Seda võib korraga äratarvitatavate portsjonitena külmutada ja kasutada peale pitsa veel kastmete ning vormiroogade maitsestamiseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 sl oliivõli
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 tl suhkrut
1/2 tl soola
1 ml musta pipart
1 loorberileht
1/2 tl basiilikut
1/2 tl punet
1/4 tl tüümiani
2-3 sl tomatipüreed

Valmistamine
Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Hakitud sibula pehmendamiseks sega seda potis kuuma õli sees. Lisa purustatud tomatid. Pane potti suhkur, sool, must pipar ja loorberileht. Keeda kastet tasakesi ilma kaaneta u 30 minutit. Maitsesta kaste ürtidega. Lisa maitse järgi paar supilusikatäit tomatipüreed ja jätka keetmist, kuni kaste muutub paksuks. Võta loorberileht välja ja lase segul jahtuda.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee