Hommikusöögi retseptid
4. jaanuar 2005, 09:51

Tomatikaste pitsale

Pitsa tomatikastet on mõtet teha ühekorraga topeltkogus. Seda võib korraga äratarvitatavate portsjonitena külmutada ja kasutada peale pitsa veel kastmete ning vormiroogade maitsestamiseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 sibul
1 küüslauguküüs
2 sl oliivõli
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 tl suhkrut
1/2 tl soola
1 ml musta pipart
1 loorberileht
1/2 tl basiilikut
1/2 tl punet
1/4 tl tüümiani
2-3 sl tomatipüreed

Valmistamine
Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs. Hakitud sibula pehmendamiseks sega seda potis kuuma õli sees. Lisa purustatud tomatid. Pane potti suhkur, sool, must pipar ja loorberileht. Keeda kastet tasakesi ilma kaaneta u 30 minutit. Maitsesta kaste ürtidega. Lisa maitse järgi paar supilusikatäit tomatipüreed ja jätka keetmist, kuni kaste muutub paksuks. Võta loorberileht välja ja lase segul jahtuda.