Koorene kalasuppFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. oktoober 2011, 05:58

Koorene kalasupp

Imemaitsev kalasupp valmib vähese ajakulu ja vaevaga. Kui sa ei loe kaloreid, kasuta kohvikoore asemel vahukoort.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Kalafilee (lõhe, forell, koha jne)
2 tk Porgandit
1 tk Sibul
0.5 tk Porrulauk
3 Kartulit
3 dl 10% rõõska koort
1 l Kalapuljong
Must pipar (purustatud)
Õli

Valmistamine
Koori porgandid ja sibulad ning haki kuubikuteks, haki porru ribadeks. Prae kiirelt potipõhjas. Vala peale vesi, lisa puljong ja lase keema. Nüüd lisa tükeldatud kartul ja keeda 10 minutit. Viimasena lisa eelnevalt puhastatud ja kuubikuteks lõigatud kalafileed. Keeda korraks supp veel läbi, lisa koor ja maitsesta lõplikult.SOOVITUS: Keedetud ja tükeldatud muna lisamine annab supile mahedust ja tihedust.