Küpsetised

Viineripirukad 

Toidutare, 23. juuni 2009, 13:52
Vahvad väikesed viineripirukad, kus muretainast ribad on keeratud spiraali viineri ümber. Sobib hästi lastelauale. 

Koostisosad
TAINAS:
240 g jahu
160 g margariini
1 muna
soola
veidi hapukoort
TÄIDIS:
väikesi peenikesi viinereid
määrimiseks hapukoort
munakollast

Valmistamine
Tainalaual hakkida margariin jahuga sõmeraks, lisada hapukoore ja soolaga koos lahtilöödud muna. Sõtkuda tainas ühtlaseks ja tõsta tunniks ajaks jahedasse kohta. Tainas rullida 2 cm paksuseks ristkülikuks ja lõigata see noaga ribadeks. Ribad keerata viinerite ümber, pirukad pintseldada üle hapukoore-munakollase seguga. Küpsetada üsna käredas ahjus kuldkollaseks. Pirukad on eriti maitsvad soojalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee