Kiudainerikkad toidud
19. september 2012, 05:37

Köögiviljatarrend

Väikesed köögiviljatarrendid (porgand, hernes, lillkapsas,seened jne.) sobivad lisandiks liha- ja kalavaagnale. 

Koostisosad
600 g keedetud köögivilja (porgandid, herned, lillkapsas, seened)
2 muna
2 väiksemat tomatit
2 väikest marineeritud kurki
3/4 l köögiviljapuljongit (keeduleent)
äädikat
soola
30 g zhelatiini
petersellilehti

Valmistamine
Kasutada võib ka müügil olevaid külmutatud tükeldatud köögivilju. Keedetud köögivili tükeldada, lillkapsas harutada väikesteks õisikuteks, tillukesed seened terveks jätta. Köögivilja keeduleemest valmistada tarrend: keeduleem maitsestada soola ja äädikaga, leemele lisada külmas vees paisutatud želatiin ja kuumutada, kuni želatiin on sulanud(mitte keeta!). Väikeste vormide põhja valada 1/2 cm paksune kiht tarrendivedelikku ja lasta sel külmas kallerduda. Nüüd täita vormid: põhja seada petersellileheke, ilus seeneke, lillkapsaõisik, tomati või munaviil. Tõsta vormi tükeldatud köögivili ja marineeritud kurgi kuubikud. Valada peale kergelt sültjaks tõmbunud tarrend. Vormid tõsta külmkappi, lastes seal 5-6 tundi tarretuda. Tarrendi saab vormist paremini kätte, kui enne vormi kummuli keeramist kasta vorm hetkeks kuuma vette. Enne serveerimist peab vorme hoidma 5-6 tundi külmikus.