Lihatoidu retseptid

Munapommid ehk hakklihaümbrises munasuupisted 

Toidutare, 22. aprill 2009, 09:30
Hakklihaümbrisega kaetud munad, paneeritud ja praetud rohkes rasvas. Sobib serveerida külma majoneesikastmega.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
8 väikst kõvaks keedetud muna
HAKKLIHAÜMBRIS:
400-500 g seahakkliha (2xläbi aetud)
2 toorest muna
2 sl jahu
soola
pipart
PRADIMISEKS:
2 muna
riivsaia
õli
KÖÖGIVILJAKASTE:
70 g majoneesi
70 g hapukoort
50 g rediseid
50 g värsket kurki
tükk porrut (20 g)
1 sl hakitud tilli
soola

Valmistamine
Hakkliha segada jahu, muna ja maitseainetega. Tainas kloppida korralikult läbi ja jagada 8-sse osasse. Kooritud munad veeretada kõigepealt jahus, siis suruda hakkliha sisse ja vormida ilusad ümmargused pommid. Need veeretada lahtiklopitud munas, siis riivsaias ja seejärel praadida rohkes õlis ümberringi kuldpruuniks. Jahtunud pommid lõigata terava noaga pooleks või sektoriteks. Juurde pakkuda eraldi mõnda külma majoneesikastet, millesse segada hakitud maitserohelist. Võib valmistada ka köögiviljakastme: hakitud köögivili ja maitseroheline segada majoneesi ja hapukoorega ning maitsestada soolaga. Serveeri jahutatult.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee