Linnuliha retseptid

Kana-riisivorm 

Toidutare, 26. jaanuar 2009, 13:52
Hapukoores marineeritud broileifilee riisi ja paprikaga.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 broilerififeeld
1 tl soola
MARINAAD:
200 g hapukoort
1/2 tl sidrunipipart
1-2 küüslauguküünt
soovi korral 1 sl peenestatud salveid
VORMIROOG:
1 sl õli
vett
1 sibul
1 tl karrit
250 g sõmerat riisi
1 kollane paprika
2 kanaleemekuubikut
7 dl keeva vett
soola

Valmistamine
ValmistusviisHõõru fileed soolaga sisse ja kalla üle peenestatud küüslaugust, sidrunipiprast ja hapukoorest valmistatud marinaadiga. Salveiga tasub alguses olla tagasihoidlik (kes pole harjunud seda kasutama!). Lase paar tundi külmkapis maitsestuda. Kuumuta peenestatud sibulat õli ja vee segus madalal kuumusel, kuni vesi on täielikult aurustunud ja sibul pehme. Lisa veel veidi õli ja karri ning kuumuta segades paar minutit. Kalla juurde riis ja tükikesteks lõigatud paprika ning küpseta veel minut-kaks. Kalla panni sisu ahjuvormi ning vala üle keevast veest ja kuubikust valmistatud leemega. Lao maitsestunud filee roa pinnale ja nirista üle anumasse jäänud marinaadiga. Aseta ahjuvorm esiti otse maksimaalkuumusel ahju põhjale, et küpsemine algaks kiiresti. Umbes 15 minuti pärast tõsta vorm restile, reguleeri kuumus 175 kraadini ja küpseta veel umbes 45 minutit. Kui riis keeb kuivaks, sortsatada fileede vahele aega-ajalt täiendavalt keeva vett.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee