Lõunasöögi retseptid
6. november 2007, 10:08

LAMBAPILAFF II

Tavapärasest veidi erinev lambapilaff, mida eelnevalt marineeritakse jogurti,sidrunimahla,apteegitilli seemnete marinaadis öö läbi. Hiljem hautatakse kardemoni, kaneelikoore ja loorberiga maitsestatud riisiga. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
750 g lahjat lambaliha
300 ml koorejogurtit
1 sidruni mahl
u 10 purustatud apteegitilli seemet
250 g pikaterariisi
100 g spinatit
2 sl võid
7 purustatud rohelist kardemoni
1 kaneelikoor
2 loorberilehte
u 1 l lihapuljongit
soola
2 sl kuivröstitud piiniapähkleid
3 viilutatud tomatit
sidrunisektoreid

Valmistamine
ValmistusviisLoputa lambaliha külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika väikesteks kuubikuteks. Sega kokku jogurt, sidrunimahl ja apteegitilli seemned, kalla marinaad lihale ja jäta ööseks seisma. Leota pestud riisi 1 tund, nõruta. Pese, nõruta ja lõika suurteks tükkideks spinat. Sulata pliidil ahjupotis 1 sl võid, lisa riis, kardemon, kaneelikoor ja loorber ning hauta u 6 minutit. Nõruta poti kohal lihalt marinaad. Vala potti ka puljong ja lase keema tõusta, lisa sool ja spinat. Tõsta pott eelsoojendatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures (gaasipliidil 3.jaotus) u 15 minutit. Sulata pannil ülejäänud või ja pruunista selles korralikult lambaliha. Lisa riis ja hauta u 10 minutit. Garneeri lambapilaff tomativiilude, sidrunisektorite ja piiniapähklitega.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid