Lõunasöögi retseptid

JUUSTU-TOMATIRULLID 

Toidutare, 14. juuni 2009, 05:52
Nuudlitainast tomati-juustutäidisega ahjus küpsetatud rullid koore-tomatikastmes. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS:
300 g nisujahu
3 muna
2 sl toiduõli
1 tl soola
TÄIDIS:
500 g lihatomateid
150 mozzarella juustu
kimp peterselli
kimp basiilikut
2 küüslauguküünt
riivitud sidrunikoort
150 ml creme fraiche´i
40 g värskelt riivitud Parmesaniu v. muud kõvat juustu
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
250 ml vahukoort
70 g tomatipastat
magusat paprikapulbrit
40 g pehmet võid
KAUNISTUSEKS:
basiilikulehti

Valmistamine
ValmistusviisSõtku jahu, munad, õli ja sool siledaks tainaks ja jäta kaetult u 2 tunniks seisma. Täidise jaoks kalla tomatid üle keeva veega, "ehmata", koori ja tükelda. Lõika kuubikuteks mozzarella. Pese ja haki ürdid. Koori ja pressi küüslaugud. Sega kõik kokku ja maitsesta sidrunikoorega. Rulli tainas jahusel aluspinnal 32x25 cm suuruseks ristkülikuks. Määri pealt creme fraiche´iga ja riputa üle parmesani juustuga. Laota peale täidis ja maitsesta soola ning pipraga. Rulli tainas kokku ja tõsta u 1,5 tunniks külmkappi tahkuma. Lõika rull u 2 cm paksusteks viiludeks. Sega vahukoor tomatipastasse, maitsesta paprikapulbri, soola ja pipraga ning kalla lamedasse ahjuvormi. Lao sinna peale tihedalt tainaviilud, määri pealt võiga ja küpseta 225 kraadi juures (gaasipliidil 4.jaotus) u 20-25 minutit. Serveerimisel kaunista basiilikulehtedega.ServeerimisviisServeeri kastmega kohe pärast valmistamist.Lisandid

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee