Lõunasöögi retseptid
3. juuli 2008, 14:39

MERIVÄHIMEDALJONID

Merivähimedaljonid mürkli-koore-sherrikastmes. Valmistamisaeg määramata.

Kogus: ühele

Koostisosad
60 g kuivatatud terveid mürkleid
4 keedetud merivähki
2 shalottsibulat
80 g külma võid
1 sl tomatipastat
100 ml kuiva vermutit
125 ml sherrit
2 cl konjakit
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 tl hakitud estragonilehti
100 ml vahukoort

Valmistamine
ValmistusviisLeota mürkleid 150 ml vees 1,5-2 tundi. Koori merivähid ja lõika liha medaljonideks. Koori ja haki shalottsibulad. Sulata pannil 50 g võid ja rösti selles vähiliha. Võta liha pannilt ära. Pane pannile shalottsibul ja tomatipasta ning hauta veidi. Kalla peale vermut, sherri ja konjak. Maitsesta soola, pipra ja estragoniga. Lase keema tõusta ja hõõru läbi sõela teisele pannile. Lisa leotatud mürklid ja vahukoor, keeda kaste kokku, klopi tükkidena sisse ülejäänud või. Pane ka vähimedaljonid kastmesse.ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.LisandidSpinatinuudlid võiga.