Kalatoitude retseptid

Üleküpsetatud kammkarbid tomati ja ürtidega 

Toidutare, 20. jaanuar 2009, 11:40
Ahjus küpsetatud kammkarbiliha tomati, sibula ja ürtidega.

Koostisosad
20 kammkarbi liha
2 shalottsibulat
2 lihatomatit
kimp peterselli
4 majoraanioksa
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
80 g riivsaia
160 g võid
kaunistuseks 4 majoraanioksa

Valmistamine
Blanšeeri kammkarbiliha u 1 minut keevas soolaga maitsestatud vees, nõruta ja jaota neljale kuumakindlale alusele või kammkarbi karbile. Tee tomatitele sisselõige, kalla üle keeva veega, "ehmata", koori, poolita, eemalda südamik ja seemned ning kuubista viljaliha. Koori ja haki kuubikuteks šalottsibul. Loputa, kuivata ja haki peeneks majoraan ning petersell. Maitsesta karbiliha soola ja pipraga. Puista peale tomati- ja sibulatükid, ürdid ning riivsai. Pane igale portsjonile peale võitükike ja küpseta karpe eelsoojendatud praeahjus 200 kraadi juues (gaasipliidil 3.jaotus) 3-5 minutit. Serveeri kohe pärast valmistamist.
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee